Tijdens de Hang On Run 2018 overhandigd iniatiefnemer Survival for Life een cheque van 3700 euro aan de penningmeester van Stichting Tegenkracht - sporten tegen kanker.

Diverse onderzoeken hebben bewezen dat intensief sporten een belangrijke bijdrage levert bij revalidatie en behandeling van kanker patiënten. Erik die zelf 4 operaties  en levensverlengende behandelingen onderging heeft altijd zijn sport gebruikt in deze zware wedstrijd in zijn leven. Later bleek dit ondersteunt te worden door diverse onderzoeken en daarom sprak Tegenkracht hem zo aan.

Soms heb je gevoel dat je weinig kan doen maar hiermee draag ik bij aan andere patiënten en de begeleiding die via Tegenkracht geregeld kan worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Survival for Life (SFL) is een jaarlijks terugkerend project van de Stichting Survivalgroep Hang-On, met als doel zoveel mogelijk geld binnenhalen voor een goed doel gerelateerd aan kanker. Initiatiefnemer van dit project is Erik de Heer.

sfl_cheque

Tijdens de Hang On Run die gehouden werd in november 2014 werd er, in bijzijn van de wethouder van sport van de Utrechtse Heuvelrug, een cheque van 6000 euro overhandigd aan de voorzitter van de Stichting Stophersentumoren .

Logo SFL met steun Stichting Hang-On Run

 

“Een droom wordt werkelijkheid!” Dit zijn de woorden van Erik de Heer, de man achter Hang-On met ruim 22 jaar survivalrun ervaring.

Het doel van de run is duidelijk; We willen graag deze pilot gebruiken om vervolgens in 2015 een run te mogen organiseren voor alle wedstrijdcircuits en daarnaast ons inzetten voor de Stichting Stophersentumoren.nl.

Ruim 1.500 deelnemers hebben zich ingeschreven en zullen in diverse categorieën een zeer afwisselende en uitdagend parcours afleggen. Het zal een run worden waar je flink in moet doorzetten.

 

Erik-opveldIn 2009 ontstond bij Erik het idee om zelf, als kankerpatiënt, zich te willen inzetten in de strijd tegen de kanker. Alleen het besef al dat 12 mensen per uur de diagnose kanker krijgen!

Zelf ben ik dankbaar voor de extra tijd en de kwaliteit van leven die ik door onderzoek en behandelingen heb gekregen. Iets wat niet voor iedere kankerpatiënt is weggelegd, aldus Erik.

Survivalrun is topsport maar nit te vergelijken met strijd tegen kanker. Een veel hardere vorm van 'topsport' waarbij je niet de strijd wil verliezen.

Hang-On staat voor volhouden en vasthouden ook als het even niet meer gaat.

Iets wat de deelnemers ook nodig zulen hebben om al de zware hindernissen te halen tijdens de Hang On Run.

Als kankerpatiënt heb ik ook gemerkt, zegt Erik, dat die mentaliteit van pas komt in het ziekteproces om daar alle hindernissen van operaties, behandelingen en onzekerheid te overwinnen. Niet opgeven en geloven in je zelf… En dat komt bij elkaar in het project Survival for Life.

Erik vertelt: ‘Door mijn eigen ziekteproces met vier operaties en levensverlengende behandelingen ligt de actie dicht bij mijn hart en geeft het gevoel iets te kunnen betekenen voor al die mensen die met kanker te maken hebben’.

 

Erik-trainingHij kan zich daarom ook zo goed vereenzelvigen in de woorden van zijn lotgenoot Driebergenaar Nico Faaij, die zich inzet voor Stichting STOPhersentumoren.nl : Het mag niet meer voorkomen dat bij het woord kanker onherroepelijk het woord doodvonnis aan elkaar verbonden wordt. Als je kanker krijgt, vertelt Erik verder, wil je maar 1 ding horen van de arts; ‘je kunt dit overleven’. Om dit te kunnen bereiken is er meer geld nodig voor het kankeronderzoek.

Kortom steun onze actie tijdens de Hang On Run. We staan er met een kraampje en verkopen diverse SFL artikelen zoals een handdoek, een SFL fleece muts en een t-shirt met de tekst ‘Pijn is tijdelijk en trots is voor eeuwig’

Wie de run gelopen heeft, weet wat we hiermee bedoelen!

 

 

 

 

 

Survival for Life (SFL) is een jaarlijks terugkerend project van de Stichting Survivalgroep Hang-On met als doel zoveel mogelijk geld binnenhalen voor een goed doel gerelateerd aan kanker. Initiatiefnemer van dit project is Erik de Heer.

Dit jaar is gekozen om geld in te zamelen voor de Stichting Stophersentumoren.

Tijdens de Hang-On Run waarvan de start en finish plaats vind op het plein RCN het Grote Bos zal een kraam van Survival for Life staan waarbij diverse SFL producten verkocht worden. Daarnaast is het mogelijk om donaties te doen. Opbrengsten zullen bijdragen aan voorkomen en genezen van hersentumoren en bevorderen van onderzoek.

Tijdens het survivalweekend zal Survival for Life een cheque overhandigen aan Frits Naafs die naast zijn functie als burgemeester van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug ambassadeur is van de Stichting Stophersentumoren.

 foto 2foto 1