2000 euro voor Stichting Ambulance Wens Nederland

Tijdens de Hang On Run 2017 overhandigde Iniatiefnemer Survival for Life een cheque van 2000 euro aan de Stichting Ambulance Wens Nederland.

Deze Stichting vervult de laatste wens van terminale patiënten met vrijwilligers en een eigen ambulance. ‘Er zijn teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van de oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en bestaande voorzieningen hiertoe te kort schieten. De stichting is dus opgezet om mensen te helpen die afhankelijk zijn van ambulance vervoer’ aldus oprichter Kees Veldboer. De missie is om iedere bedlegerige patiënt de aandacht te geven die hij/zij verdient zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens gerealiseerd is. Dat is wat de Stichting wil bereiken namelijk; levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode, zodat een klein deel van de ellende even opzij kan worden gezet.

Erik de Heer die zelf al jaren tegen alvleesklier- en leverkanker vecht en 4 operaties en behandelingen heeft moeten ondergaan verteld elk jaar zijn verhaal bij het Herman Jordan College. Ik benadruk hoe rijk we mogen zijn als we kunnen gaan en staan waar we willen iets wat voor veel kankerpatiënten niet vanzelfsprekend is. ‘Ik motiveer ze met mijn verhalen om sponsors binnen te halen voor hun sponsorloop, de opbrengsten worden tijdens onze jaarlijkse Hang On Run overhandigd. Het is de tweede keer dat we de cheque overhandigen aan de Stichting Ambulance Wens Nederland. Het is echt heel mooi wat deze vrijwilligers doen vertelt een ontroerde Erik de Heer.