img_3729

Survival for Life 2014

Wat is Survival for Life?

Survival for Life (SFL) is een jaarlijks terugkerend project van Stichting Survivalgroep Hang-On met als doel zoveel mogelijk geld binnenhalen voor een goed doel gerelateerd aan kanker.

Het goede doel waarvoor Survival for Life zich in 2014 gaat inzetten is STOPhersentumoren.nl.

img_3729 steenbergen 2010 632

Initiatiefnemer van dit project is Erik de Heer uit Veenendaal. Erik is een survivalsporter in hart en nieren en oprichter/trainer van de St. Survivalgroep Hang-On. In 1992 liep hij zijn eerste survivalrun in Gendringen en jarenlang draaide Erik mee in de top van het TSC. In 1999 werd hij voor het eerst geconfronteerd met de slopende ziekte waar hij nu al jaren tegen vecht; Alvleesklier en leverkanker. Erik onderging in de periode van 1999 tot 2008 vier zware operaties. Vanaf 2008 kreeg hij vier experimentele nucleaire behandelingen. Ondanks het met Erik goed gaat is zijn strijd nog steeds niet gestreden.

Bondgenoot in Survival for Life is Marian van Maanen. Marian kreeg in 2005 borstkanker. Na een operatie, chemokuren en een nog lopende hormoonkuur is zij op dit moment kankervrij. Marian werd in 2008 aangestoken door het ‘survivalvirus’ toen ze op zoek was naar een geschikte sport voor haar dochter. Zij kwamen bij Hang-On terecht en inmiddels is de hele familie van Maanen actief in de survivalsport en loopt Marian wedstrijden in de BSC.

In 2009 ontstond bij Erik het idee om zelf, als kankerpatiënt, als voorbeeld te dienen voor anderen. Marian vond dit idee geweldig en het project Survival for Life begon vorm te krijgen. Samen besloten ze in 2010 een koppel-survivalrun te lopen in Steenbergen en zich hiervoor te laten sponsoren. Daarnaast werden een aantal speciale actieproducten met het bijzondere SFL logo verkocht, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. In 2010 leverde de actie maar liefst € 9.000,– voor KWF Kankerbestrijding op. De jaren er op werd er 10.000 euro voor Kika opgehaald en ging SFL de samenwerking aan met dotcomsport en haalde gezamenlijk 16.685 euro op.

Dit jaar wordt in de Utrechtse Heuvelrug in het weekend van 29 en 30 november de 1e Hang-On Run georganiseerd (www.hang-on-run.nl). Tijdens de run welke gehouden zal worden op eigen terrein zal SFL zich gaan inzetten voor de de Stichting STOPhersentumoren. Burgermeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is ambassadeur van de Stichting STOPhersentumoren. SFL will tijdens deze run een cheque gaan overhandigen aan Frits Naafs. 

img_3772 steenbergen 2010 resize

Hoe kunt u Survival for Life ondersteunen?

1.    Door een donatie over te maken op rekening 50.04.87.073
       t.n.v. Stichting Survivalgroep Hang-On te Veenendaal o.v.v. Survival for life.
       IBAN: NL12ABNA0500487073 BIC: ABNANL2A

2.    Door het Survival for Life T-shirt, de SFL muts of  handdoek aan te schaffen. Hoe? Klik hier

3.    Door sponsor te worden van Survival for life. Kijk hier voor onze sponsorpakketten.

Wilt u het projekt steunen?  Mail dan naar:

 Survivalforlife@survivalgroephang-on.nl