Survival for Life

Zondag 25 april tijdens de Oranjesurvival in Steenbergen.

De Stichting Survivalgroep Hang-On heeft als doelstelling om zich één keer per jaar in te zetten voor een goed doel gerelateerd aan kanker. Dit jaar is dat de Survival for life. Een koppel-survivalrun op zondag 25 april 2010 in Steenbergen met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding.

Survival for life is een initiatief van Erik de Heer, oprichter en trainer van Hang-On. Al 11 jaar vecht Erik tegen de slopende ziekte kanker. Bondgenoot in zijn initiatief is Marian van Maanen. Marian kreeg in 2005 borstkanker. Zij is op dit moment kankervrij.

                                         

Om Survival for life tot een succes te maken hebben wij uw hulp nodig. Erik en Marian leveren de prestatie. Levert u de sponsorbijdrage? Help mee in de strijd tegen kanker en steun Survival for life!

 

 

    

Hoe kunt u Survival for Life ondersteunen?

1.    Door een donatie over te maken op rekening 50.04.87.073
       t.n.v. Stichting Survivalgroep Hang-On te Veenendaal o.v.v. Survival for life.
       IBAN: NL12ABNA0500487073 BIC: ABNANL2A

2.    Door het Survival for Life polsbandje of de unieke Survival for Life handdoek aan te schaffen. Hoe? Klik hier

3.    Door sponsor te worden van Survival for life. Kijk hier voor onze sponsorpakketten.

 

Erik de Heer, nu 43 jaar, kreeg in 1999 te horen dat hij een tumor zo groot als een kippenei in zijn alvleesklier had. Sinds dat bericht vecht hij al 11 jaar lang tegen deze slopende ziekte. Het begon in zijn alvleesklier. Later kreeg hij uitzaaiingen in zijn lever. Erik onderging in de periode van 1999 tot 2007 vier zware operaties. In 2008 kreeg hij vier experimentele nucleaire behandelingen. Zijn strijd is nog steeds niet gestreden.

Klik hier voor het verhaal van Erik.

Zijn koppelmaatje is Marian van Maanen. Marian is nu 48 en kreeg in 2005 borstkanker. Na een operatie, chemokuren en een nog lopende hormoonkuur is zij op dit moment kankervrij.

Klik hier voor het verhaal van Marian.

 

 

 

 

 

 

 

Zowel Erik als Marian zijn actief in de survivalsport. Erik draait al vanaf 1992 mee in het survialcircuit, nog voordat hij ziek werd. Als fanatiek sporter draaide hij toen mee in de top van het Nederlandse Survivalcircuit. Nadat Erik ziek werd, is hij altijd zoveel mogelijk blijven sporten. Zijn passie voor de survivalsport kon hij niet loslaten. Als zijn fysieke gesteldheid het toelaat doet Erik mee aan runs. Marian, die ook erg sportief is aangelegd, deelt de survivalpassie sinds anderhalf jaar met Erik. Zij loopt sinds een jaar zelf ook survivalruns.

Samen willen Erik en Marian de koppel-survivalrun over 11 km gaan lopen tijdens de Oranjesurvival in Steenbergen. Uiteraard is hun doel om met rode wedstrijdband over de finish te komen. Iets wat niet vanzelfsprekend is. Voor een gezond en fit iemand is het al een behoorlijke prestatie. Voor Erik en Marian zal het een enorme uitdaging gaan worden. Marian heeft deze afstand nog nooit gelopen en ook voor Erik zijn dergelijke afstanden inmiddels uitzonderlijk. Hiervoor hebben ze bewust gekozen. Voor het goede doel willen zij een maximale prestatie leveren in de hoop hiermee zoveel mogelijk geld voor KWF Kankerbestrijding binnen te halen.

In al die jaren dat Erik de strijd aangaat met zijn ziekte heeft hij geprobeerd er zo positief mogelijk mee om te gaan. ‘Het gaat er niet om wat je meemaakt, maar hoe je ermee omgaat’, zegt Erik. Sporten was en is nog steeds Erik’s passie. In zijn hele ziekteproces heeft hij altijd de motivatie op kunnen brengen om te blijven sporten in de overtuiging dat dit hem uiteindelijk iets positiefs zou opleveren. Iets wat absoluut niet vanzelfsprekend is. Marian, die ook al haar hele leven fanatiek sport, geeft aan; ‘Als ik tijdens mijn chemokuren had geweten dat ik door te blijven sporten sneller zou herstellen, en mijn conditie beter op peil zou houden, had ik dat toen zeker gedaan’.  Beide willen dus ook als voorbeeld dienen voor vele andere kankerpatiënten.

De visie:
De visie van Erik en Marian heeft twee belangrijke peilers:
1.    In de strijd tegen kanker is opgeven geen optie. Volhouden, doorgaan en soms diep gaan, zorgen ervoor dat je (over)leeft.
2.    Regelmatig intens sporten verminderd de kans om te sterven aan kanker en helpt het genezingsproces versnellen. Het vermindert tevens de kans op het ontwikkelen van kanker.

Doelstelling 2010: Zoveel mogelijk geld binnenhalen voor KWF kankerbestrijding zodat de strijd tegen kanker op overkoepelend niveau door kan gaan.

Doelstelling lange termijn: Survival for life als jaarlijks terugkerend evenement waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel dat gerelateerd is aan kanker. 

Erik en Marian gaan ervoor op 25 april, u ook?

        img_1232

Wilt u Erik en Marian sponsoren of meer informatie opvragen? Mail dan naar: Survivalforlife@survivalgroephang-on.nl