alt

Doelstelling Survival for Life

Survival for Life is een project van Stichting Survivalgroep Hang-On. Eén van hun doelstellingen is om zich één keer per jaar in te zetten voor een goed doel gerelateerd aan kanker. In 2010 is hiervoor Survival for life opgezet.

 

Survival for life is een initiatief van Erik de Heer, oprichter en trainer van Hang-On. Al 14 jaar vecht Erik tegen de slopende ziekte kanker. Bondgenoot in zijn initiatief is Marian van Maanen. Marian kreeg in 2005 borstkanker. Zij op dit moment kankervrij. Survival for Life is een project waarbij Erik de Heer en Marian van Maanen samen een koppelsurvivalrun lopen en zich hiervoor laten sponsoren voor het goede doel. Tevens worden er speciale actieproducten verkocht waarvan de winst ook bestemd is voor het goede doel.

alt     alt

Doelstelling 2014: Zoveel mogelijk geld binnenhalen voor Stichting STOPhersentumoren.nl.

Doelstelling lange termijn: Survival for life als jaarlijks terugkerend evenement waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel dat gerelateerd is aan kanker.

 

De visie:

De visie van Erik en Marian heeft twee belangrijke peilers:

1. In de strijd tegen kanker is opgeven geen optie. Volhouden, doorgaan en soms diep gaan, zorgen ervoor dat je (over)leeft.
2. Regelmatig intens sporten verminderd de kans om te sterven aan kanker en helpt het genezingsproces versnellen. Het vermindert tevens de kans op het ontwikkelen van kanker.

img_4606img_3787

In al die jaren dat Erik de strijd aangaat met zijn ziekte heeft hij geprobeerd er zo positief mogelijk mee om te gaan. ‘Het gaat er niet om wat je meemaakt, maar hoe je ermee omgaat’, zegt Erik. Sporten was en is nog steeds Erik’s passie. In zijn hele ziekteproces heeft hij altijd de motivatie op kunnen brengen om te blijven sporten in de overtuiging dat dit hem uiteindelijk iets positiefs zou opleveren. Iets wat absoluut niet vanzelfsprekend is. Marian, die ook al haar hele leven fanatiek sport, geeft aan; ‘Als ik tijdens mijn chemokuren had geweten dat ik door te blijven sporten sneller zou herstellen, en mijn conditie beter op peil zou houden, had ik dat toen zeker gedaan’. Beide willen dus ook als voorbeeld dienen voor vele andere kankerpatiënten.