13 juni 2011, 2e Pinksterdag: Streekproductenmarkt en Kika

actiebutton

logo_fcNiet vergeten, 13 juni aanstaande, naar de Achterhoekse Streekproductenmarkt in Lievelde bij kaasboerderij Weenink, om het rijke landleven te beleven en te beproeven en het goede doel ‘Kika’ te steunen!!

Zie http://www.kaasboerderijweenink.nl/agenda/?nieuws_id=12 voor de toelichting en locatie!

 

Survival for Life 2011 voor Kinderen Kanker vrij

De connectie met Kika…

De connectie met SFL en Kika is eigenlijk na mijn 3e operatie ontstaan, aldus iniatiefnemer Erik. ‘Na mijn derde operatie vertelde de chirurg mij dat het bij deze vorm van kanker niet de vraag is óf het terugkomt maar meer wanneer het terugkomt.

Dit was een zware confrontatie voor mij. Na vier dagen op de IC te hebben gelegen en een week op de verpleegafdeling mocht ik langzamerhand weer opbouwen met stukjes wandelen op de gangen van het Erasmus MC. Ik weet het nog heel goed; Op een de ochtend liep ik door de sluis heen naar het Sophia Kinderziekenhuis wat op dat moment al een uitputtende survivaltocht was. Maar voor mijn gevoel wilde ik daarheen.

Daar aangekomen ben ik gaan zitten en heb alles wat ik daar zag op me in laten werken.

Daar in het Sophia kinderziekenhuis heb ik symbolisch de ‘Waarom?!’ vraag begraven.

Als ik het allemaal al enigszins had proberen te bevatten, kwam ik daar tot de conclusie dat sommige dingen gewoon niet te bevatten zijn. Doodzieke kinderen die nog zo jong zijn en nu al aan het vechten waren om in leven te blijven. Zouden mensen eigenlijk wel beseffen hoe rijk je bent als je gezond bent? En dat het niet gewoon is dat je alles kan eten en drinken, lekker kan sporten naar school en werk kunt gaan?

Daar in het kinderziekenhuis nam ik mij voor om mij in te willen zetten voor al die mensen en kinderen die ook met kanker te maken hebben. Zo koppelde ik mijn eigen ervaring en vechtlust met mijn passie voor survival en ontstond Survival for Life. Dit jaar voor Kika is dus een bijzonder jaar’

Morgen, tweede Pinsterdag, staan we de hele dag in Lievelde op de Streekmakt en hopen we zoveel mogelijk geld voor Kika in te zamelen. Het is geweldig om te zien hoe diverse partijen samenwerken om dit te verwezenlijken. Jan Bulten, Groei en Bloei, Kaasboerderij Weenink, Survival Harreveld en survial Beltrum en heel veel mensen die op persoonlijke titel Hang-On ondersteunen Een bewijs hoe je mooie dingen met elkaar kunt doen!