Hang-On haalt 10.000 euro op voor Kika!

img_5993

 

 

Afgelopen maandag overhandigde Erik de Heer een cheque van maar liefst 10.000 euro aan Kika ambassadeur Gezina van Kleef.

Deze cheque werd overhandigd op de mooie trainingslocatie van Hang-On bij RCN, het Grote Bos in Doorn.

De ambassadeur van Kika sprak met volle bewondering over de positieve drive van initiatiefnemer Erik de Heer en zijn geweldige trainingsgroep Hang-On.

‘Dit geweldige mooie bedrag zal gebruikt worden voor onderzoek en genezing van kanker bij kinderen’ aldus van Kleef.

 

 

img_5998

 

 

Concerndirecteur RCN Anneke Kuipers die speciaal bij deze overhandiging aanwezig was vertelde erg onder de indruk te zijn van de hoogte van het bedrag.

‘Wij zijn erg trots op Hang-On en blij dat we de traininglocatie van deze groep mogen zijn’.

Hang-On is een positieve groep die naast hun sport zich geweldig inzet in de strijd tegen de kanker.

 

Initiatiefnemer van het project Survival for Life is Erik de Heer.

In 2010 werd met Survival for Life als 9000 euro opgehaald voor KWF en nu 10.000 euro voor Kika!

In de afgelopen jaren onderging Erik 4 zware buikoperaties vanwege alvleesklier- en leverkanker. Na dat Erik te horen kreeg dat ze operatief niets meer konden betekenen onderging hij diverse experimentele nucleaire behandelingen in het Erasmus Mc te Rotterdam. Niet voor niets is zijn motto; ‘Opgeven is geen optie’

Het gaat momenteel goed met erik maar zijn strijd is nog niet gestreden.

‘De connectie met SFL en Kika is eigenlijk na mijn 3e operatie ontstaan’, aldus Erik.

Na vier dagen op de IC te hebben gelegen en daarna een week op de verpleegafdeling mocht ik langzamerhand weer opbouwen met stukjes wandelen. Op een ochtend liep ik door de sluis heen naar het Sophia Kinderziekenhuis wat voor mij een zware survivaltocht was.

Ik moest en zou daarheen gaan. Daar in het Sophia kinderziekenhuis heb ik symbolisch de bekende ‘waarom ik?’ vraag begraven.

Als ik het allemaal al enigszins had proberen te bevatten dan kwam ik daar tot de conclusie dat ik het niet meer wilde bevatten.

Daar in het kinderziekenhuis met al die jonge kankerpatiënten nam ik mij voor om iets terug te willen doen. Mijn ervaring, mijn positieve vechtlust en mijn passie voor mijn sport te bundelen om zo een bijdrage te leveren.

Niet voor niets via de sport die heel dicht bij me staat. Survival, overleven..

Onderzoek heeft overigens uitgewezen dat regelmatig intensief sporten de kans om te sterven aan kanker verminderd, het genezingsproces versneld en de kans op het ontwikkelen van kanker verkleind aldus Erik de Heer..