Survival for Life 2011

img_3652

Wat is Survival for Life?

Survival for Life (SFL) is een jaarlijks terugkerend project van Stichting Survivalgroep Hang-On met als doel zoveel mogelijk geld binnenhalen voor een goed doel gerelateerd aan kanker.

Initiatiefnemer van dit project is Erik de Heer uit Veenendaal. Erik is een survivalsporter in hart en nieren en oprichter/trainer van de St. Survivalgroep Hang-On. In 1992 liep hij zijn eerste survivalrun in Gendringen en jarenlang draaide Erik mee in de top van het TSC. In 1999 werd hij voor het eerst geconfronteerd met de slopende ziekte waar hij nu al 11 jaar tegen vecht; kanker. Erik onderging in de periode van 1999 tot 2007 vier zware operaties. In 2008 kreeg hij vier experimentele nucleaire behandelingen. Zijn strijd is nog steeds niet gestreden.

Bondgenoot in Survival for Life is Marian van Maanen. Marian kreeg in 2005 borstkanker. Na een operatie, chemokuren en een nog lopende hormoonkuur is zij op dit moment kankervrij. Marian werd in 2008 aangestoken door het ‘survivalvirus’ toen ze op zoek was naar een geschikte sport voor haar dochter. Zij kwamen bij Hang-On terecht en inmiddels is de hele familie van Maanen actief in de survivalsport.

In 2009 ontstond bij Erik het idee om zelf, als kankerpatiënt, als voorbeeld te dienen voor anderen. Marian vond dit idee geweldig en het project Survival for Life begon vorm te krijgen. Samen besloten ze in 2010 een koppel-survivalrun te lopen in Steenbergen en zich hiervoor te laten sponsoren. Daarnaast werden een aantal speciale actieproducten met SFL logo verkocht. De Survival Bond Nederland steunde onze actie en sponsorde ons met de rode SFL bandjes. Stef Beunk, Alloys Kolkman en Eddy te Woerd kwamen speciaal naar deze run toe om samen met Hang-On de SFL producten te verkopen. In 2010 leverde de actie maar liefst € 9.000,– voor KWF Kankerbestrijding op. Uiteraard hopen we dat dit jaar te overtreffen.

img_3650

Kick-Off in Beltrum (09-01-2011)

De Kick-Off voor Survival for Life 2011 is in Beltrum, de bakermat van de survival! Waar anders kun je beter je actie starten? Tijdens de run op 9 januari is Survival for Life aanwezig met een kraam waar de bijzondere actieproducten zoals handdoeken, polsbandjes en SFL shirts en mutsen worden verkocht. Verder zal Erik, samen met Stef Beunk de warming-up voor de jeugd gaan verzorgen. Ook Eddy en Alloys zullen weer van de partij zijn. We hopen in Beltrum een mooi beginbedrag binnen te halen voor het goede doel. Wij zien u daarom graag bij onze kraam op 9 januari 2011!

Kijk voor mee informatie op onze site http://www.survivalforlife.nl

 

Ook donaties zijn van harte welkom! Steun Survival for life en stort uw bijdrage op rekening 50.04.87.073 t.n.v. Stichting Survivalgroep Hang-On te Veenendaal o.v.v. Survival for Life.