sflinbeltrum

Survival for Life – Als kanker een deel van je leven is

sflinbeltrum

Survival for Life in actie tijdens het 25 jarig bestaan van de survivalrun in Beltrum!

 

Survival for Life (SFL) is een jaarlijks terugkerend project van de Stichting Survivalgroep Hang-On met als doel zoveel mogelijk geld binnenhalen voor een goed doel gerelateerd aan kanker.

Initiatiefnemer van dit project is Erik de Heer uit Veenendaal. Erik is een survivalsporter in hart en nieren en oprichter/trainer van de St. Survivalgroep Hang-On. In 1992 liep Erik zijn eerste survivalrun en sinds dien niet meer weg te denken uit de survivalrun. In 1999 werd hij voor het eerst geconfronteerd met de slopende ziekte kanker.

Erik onderging in de periode van 2000 tot 2008 vier zware buik operaties vanwege alvleesklier kanker met uitzaaiingen in de lever. Na de vierde buikoperatie bleek de kanker wederom terug te zijn in de lever. Erik kreeg te horen dat genezing niet meer mogelijk is maar dat wellicht experimentele nucleaire behandelingen levensverlengend kunnen werken.

‘Vanaf dat moment wist ik dat kanker altijd een deel van mijn leven zou zijn’

In het Erasmus MC onderging Erik in de bunker vier keer een behandeling en met succes.

De gemiddelde duur van de werking van deze therapie heeft Erik al overschreven met de wetensschap dat hij nog maximaal twee keer de bunker in kan.

‘Het gevoel van onsterfelijkheid is bij mij al jaren weg. Keer op keer werd ik geconfronteerd met de dood. Ik kan niet uitleggen hoe het voelt en hoe wanhopig je bent als het maar steeds terug komt en maar niet ophoudt.

Opgeven was voor mij geen optie dus dankbaar onderging ik de experimentele nucleaire behandelingen.

En met succes het geeft hem nog steeds weer tijd.

Ondanks dat de operaties en behandelingen bij Erik zijn sporen achter hebben gelaten vocht hij zich ook in de survivalrun zich terug en sinds twee seizoenen loopt Erik weer mee in het Top Survival Circuit!

Tijdens de 25e editie zal Erik ook van start gaan op de 20km NK TSC.

In 2009 ontstond bij Erik het idee om zelf, als kankerpatiënt, zich te willen inzetten in de strijd tegen de kanker. Alleen het besef al dat 12 mensen per uur diagnose kanker krijgen! Ze willen allemaal maar 1 ding horen van de arts; ‘je kunt dit overleven’. Bondgenoot tijdens het begin van Survival for Life is Marian van Maanen. Marian kreeg in 2005 borstkanker. Na een operatie, chemokuren een hormoonkuur is zij op dit moment kankervrij.

Zelf ben ik ook dankbaar voor de tijd en de kwaliteit van tijd, iets wat niet voor iedereen is weggelegd, aldus Erik.

Om dit te kunnen bereiken is er meer geld nodig voor het kankeronderzoek.

Survival for Life haalde in 2010 9000 euro op voor KWF en in 2011 ging er 10.000 euro naar Kika.

In 2012 haalde Survival for Life samen met team Mont Ventoux- Dotcomsport 16.885 euro op.

Surival for life kraam in Beltrum

Beltrum, de bakermat van de survival en dat nu 25 jaar! Waar anders kun je beter je actie kracht bij zetten. Tijdens de run is Survival for Life aanwezig met een kraam waar de bijzondere actieproducten verkocht wordt. Een mooi technisch SFL trainingshirt maar ook handdoeken, polsbandjes en SFL mutsen worden verkocht.

 

Kijk voor mee informatie op onze site http://www.survivalforlife.nl en www.survivalgroephang-on.nl

.

Ook donaties zijn van harte welkom!

Steun Survival for life en stort uw bijdrage op rekening 50.04.87.073 t.n.v. Stichting Survivalgroep Hang-On te Veenendaal o.v.v. Survival for Life.