Logo SFL met steun Stichting Hang-On Run

Survival for Life en Hang-On Run!

Logo SFL met steun Stichting Hang-On Run

 

“Een droom wordt werkelijkheid!” Dit zijn de woorden van Erik de Heer, de man achter Hang-On met ruim 22 jaar survivalrun ervaring.

Het doel van de run is duidelijk; We willen graag deze pilot gebruiken om vervolgens in 2015 een run te mogen organiseren voor alle wedstrijdcircuits en daarnaast ons inzetten voor de Stichting Stophersentumoren.nl.

Ruim 1.500 deelnemers hebben zich ingeschreven en zullen in diverse categorieën een zeer afwisselende en uitdagend parcours afleggen. Het zal een run worden waar je flink in moet doorzetten.

 

Erik-opveldIn 2009 ontstond bij Erik het idee om zelf, als kankerpatiënt, zich te willen inzetten in de strijd tegen de kanker. Alleen het besef al dat 12 mensen per uur de diagnose kanker krijgen!

Zelf ben ik dankbaar voor de extra tijd en de kwaliteit van leven die ik door onderzoek en behandelingen heb gekregen. Iets wat niet voor iedere kankerpatiënt is weggelegd, aldus Erik.

Survivalrun is topsport maar nit te vergelijken met strijd tegen kanker. Een veel hardere vorm van ’topsport’ waarbij je niet de strijd wil verliezen.

Hang-On staat voor volhouden en vasthouden ook als het even niet meer gaat.

Iets wat de deelnemers ook nodig zulen hebben om al de zware hindernissen te halen tijdens de Hang On Run.

Als kankerpatiënt heb ik ook gemerkt, zegt Erik, dat die mentaliteit van pas komt in het ziekteproces om daar alle hindernissen van operaties, behandelingen en onzekerheid te overwinnen. Niet opgeven en geloven in je zelf… En dat komt bij elkaar in het project Survival for Life.

Erik vertelt: ‘Door mijn eigen ziekteproces met vier operaties en levensverlengende behandelingen ligt de actie dicht bij mijn hart en geeft het gevoel iets te kunnen betekenen voor al die mensen die met kanker te maken hebben’.

 

Erik-trainingHij kan zich daarom ook zo goed vereenzelvigen in de woorden van zijn lotgenoot Driebergenaar Nico Faaij, die zich inzet voor Stichting STOPhersentumoren.nl : Het mag niet meer voorkomen dat bij het woord kanker onherroepelijk het woord doodvonnis aan elkaar verbonden wordt. Als je kanker krijgt, vertelt Erik verder, wil je maar 1 ding horen van de arts; ‘je kunt dit overleven’. Om dit te kunnen bereiken is er meer geld nodig voor het kankeronderzoek.

Kortom steun onze actie tijdens de Hang On Run. We staan er met een kraampje en verkopen diverse SFL artikelen zoals een handdoek, een SFL fleece muts en een t-shirt met de tekst ‘Pijn is tijdelijk en trots is voor eeuwig’

Wie de run gelopen heeft, weet wat we hiermee bedoelen!