Survival For Life (Fun) Run 2011 tijdens Achterhoekse streekmarkt in Lievelde

Op tweede Pinksterdag,13 juni a.s., wordt op de terreinen van Kaasboerderij Weenink in Lievelde (gemeente Oost Gelre) traditiegetrouw een Achterhoeke streekproductenmarkt gehouden. Deze streekmarkt kent veel variatie en wordt georganiseerd door de plaatselijke afdeling Groei & Bloei in samenwerking met de familie Weenink. Vorig jaar kwamen meer dan 4000 mensen op het evenement af.

Elk jaar wordt een goed doel ondersteund met de inkomsten van deze streekmarkt. Naast de afdracht van een gedeelte van de entreegelden laten de standhouders zich niet onbetuigd en doneren een vrije gift voor het goede doel. Op initiatief van voorzitter Jan Bulten van Groei & Bloei afd. Lichtenvoorde / Winterswijk staat het goede doel dit jaar in het teken van Survival for Life. Survival for Life (SFL) is een jaarlijks terugkerend project van Stichting Survivalgroep Hang-On met als doel zoveel mogelijk geld binnenhalen voor een goed doel gerelateerd aan kanker. Was vorig jaar het doel de ondersteuning van het KWF, dit jaar gaat de opbrengst van de SFL-acties naar KIKA.

Initiatiefnemer van het SFL-project is Erik de Heer uit Veenendaal. Erik is een survivalsporter in hart en nieren en oprichter/trainer van de St. Survivalgroep Hang-On in Veenendaal. In 1999 werd hij voor het eerst geconfronteerd met de slopende ziekte waar hij nu al ruim 11 jaar tegen vecht; kanker. Erik onderging in de periode van 1999 tot 2007 vier zware operaties. In 2008 kreeg hij vier experimentele nucleaire behandelingen. Zijn strijd is nog steeds niet gestreden. Bondgenoot in Survival for Life is Marian van Maanen. Marian kreeg in 2005 borstkanker. Na een operatie, chemokuren en een nog lopende hormoonkuur is zij op dit moment kankervrij. Marian werd in 2008 aangestoken door het ‘survivalvirus’ toen ze op zoek was naar een geschikte sport voor haar dochter. Zij kwamen bij Hang-On terecht en inmiddels is de hele familie van Maanen actief in de survivalsport. De Survival Bond Nederland ondersteunt de acties van Erik en Marian en zij weten een aantal vrijwilligers aan hun zijde. In de speciale SFL-kraam op de streekmarkt zullen zij de unieke SFL-producten aan de man brengen. Uiteraard gaat deze opbrengst volledig naar KIKA.

Op het prachtige Achterhoekse platteland rondom Kaasboerderij Weenink zal bovendien een korte survivalrun van 3 kilometer worden uitgezet. Deze is speciaal voor kinderen en voor degene, die kennis willen maken met de survivalsport. Ook is deze run uitmate geschikt voor de JSCC EN JSCB om hun kunsten te vertonen aan een groot plubliek om zo nog meer jeugd te werven voor onze mooie sport. De run kan meerdere keren die dag gelopen worden. Enthousiaste survival-sportievelingen en –organisaties uit de Achterhoek tekenen samen met Groei&Bloei en familie Weenink voor de organisatie van deze ini-mini-run. Naast deze korte survivalrun zal Jochem Bruggink met zijn spectaculaire kraanhindernis voor de echte durvers en klimmers van de partij zijn. Gezien al deze intiatieven belooft de 2e pinksterdag in Lievelde een hele actieve en interessante dag in een leuke, brede entourage en setting te worden voor jong tot oud.

Degene, die belangstelling hebben voor deelname aan de mini-run op 13 juni a.s. in Lievelde verwijzen wij naar de voorinschrijving met korting middels het inschrijfformulier in Sur5All.

img_3652