Survival for Life groot succes

Afgelopen zondag liepen Erik de Heer en Marian van Maanen tijdens de Oranjesurvival in Steenbergen hun koppel-survivalrun voor KWF Kankerbestrijding.

Onder zomerse weersomstandigheden moesten beiden tot het uiterste gaan om de zware, elf kilometer lange survivalrun met ruim 50 zware hindernissen met behoud van hun bandje te volbrengen. Hun motto; ‘opgeven is geen optie’, hebben zij hiermee ook meer dan waar gemaakt.

Dankzij hun enorme wilskracht, doorzettingsvermogen en de gedrevenheid om, zoals beloofd, de sponsors over de finish te brengen, is het Erik en Marian gelukt de run foutloos uit te lopen. Onder luid applaus en Hang-On! geroep van het aanwezige publiek kwamen ze beide uitgeput maar stralend van trots over de eindstreep. De topsponsors Philips, SBN en OBV design mogen ook trots zijn op de prestatie die Erik en Marian hebben neer gezet, maar natuurlijk ook op hun eigen bijdrage om de actie tot een succes te maken.

Speciaal voor de actie werden er tijdens de run ook handdoeken met het Survival for Life logo verkocht. Hiervoor waren o.a. oprichter en oud-voorzitter van de Survival Bond Nederland Eddy te Woerd en één van de oprichters van de survivalrun Stef Beunk, helemaal uit de Achterhoek gekomen om deze voor het goede doel aan de man te brengen. De rode Survival for Life polsbandjes, die ook verkocht zouden worden tijdens de wedstrijd, waren door het vliegverbod helaas niet op tijd. De verkoop van deze actieartikelen voor het goede doel gaat daarom ook nog even door tijdens nog komende survivalruns en via de site.

Diverse andere deelnemers van de Oranjesurvival kwamen met spontane acties om Survival for Life te steunen. Zo doneerden de bekende Nederlandse kampioenen uit het Topsurvival en Run up circuit, Joost Velthorst en Jochem Bruggink, hun prijzengeld van de run voor het goede doel! Ook was er een toeschouwer die zo graag het unieke Survival for Life t-shirt wilde hebben, wat eigenlijk alleen voor alle Hang-On clubleden was bedoeld, hij telde hier veel geld voor neer. Ook veel mooie en emotionele reacties van mensen die uit hun naaste omgeving ook te maken hebben met kanker en de actie een warm hart toedragen.

De jeugd van Hang-On volgde het voorbeeld van trainer Erik en Marian. De jeugd deed mee aan de koppelrun 7 km en haalde samen ruim 600 euro binnen.

Jesse de Heer en Laurens Wouda werden daarnaast nog gehuldigd vanwege hun 2e plaats op de 7 km koppelrun alle leeftijden.

Kortom de actie was een groot succes! De tussenstand voor KWF Kankerbestrijding is op dit moment ruim € 6000,00 euro en de verwachting is dat dit in de komende weken nog wel eens kan gaan oplopen!

Voor de zomervakantie willen Marian en Erik persoonlijk aan het KWF een cheque overhandigen met het totaal bedrag wat is opgehaald.

Het is nog steeds mogelijk om je donatie te storten of een mooie handdoek Survival for Life te bestellen. Ga naar www.survivalforlife.nl